Hur rätt tillbehör kan göra flytten till ett nytt hem eller lokal lättare

Låt oss säga att du ska flytta från Stockholm till Göteborg. Det snurrar i huvudet av bara tanken på vad som måste göras, packa in, själva flytten och sedan packa ut igen. Och inte minst skaffa någon eller flera som kan hjälpa till. Alla som någon gång har flyttat vet att det är också en hel del som måste köpas in för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Man behöver …

  • Lådor att packa i
  • Tejp
  • Bubbelplast eller fyllmassa av något slag
  • Post it lappar eller liknande
  • Någon form för transportkärra

Att springa runt och ordna med detta kan ta lite tid. Det kan också fixas lättare genom att låta en professionell flyttfirma leverera detta. De vet precis vad som behövs vid en flytt och är experter på att packa och organisera allt. Här kommer ett par bra tips som kan göra livet lite enklare när det kommer till tillbehör och flytt.

Fördelar med att använda rätt flyttmaterial

  • Spara tid: Lådor som går sönder och tejp som inte är tillräckligt stark är bara till bekymmer och det tar ofta mer tid eftersom man ofta måste packa om. Med riktiga flyttlådor och annat behövligt material så går det så mycket fortare. Man behöver heller inte vara rädd för att lådorna inte ska brista i själva flytten.
  • En enkel och stressfri flytt: Ofta så har man ömtåliga saker som man är extra rädd om. Att veta att de är ordentligt inpackade i skyddande material gör att man kan slappna av lite lättare. En flyttfirma som man kan lita på gör flytten så mycket enklare.
  • En organiserad flytt: Med allt som behövs för en organiserad flytt, som Post it lappar eller etiketter till exempel, så blir det lättare att organisera flytten. På det sätter vet man vilken låda som innehåller vad och vilket rum som den ska flyttas till, och det vet flyttfirman som hjälper dig med.

flytten till ett nytt

Några saker som är ett måste vid en flytt

Bubbelplast

Det går att köpa stora rullar med bubbel plast från din flyttfirma. Och visst går det också att hitta i andra butiker som biltema eller jula. Det kommer att behövas en del vid en flytt för att man ska vara säker mot kross och inte minst för att man ska känna att allt är ordentligt packat in. Packa själva föremålen i plast och använd även bubbelplasten  mellan föremålen i lådan. En smart sak är att också klä själva lådan invändigt i plast. Då skyddar man föremålen lite extra mot stötar utifrån.

Tape

Om ni tror att vanlig tejp funkar vid en flytt så tänk om på en gång. Man måste använda sig av den rätta sorten packtejp för att tejpa igen alla lådor på ett tryggt och säkert sätt. Tråkigt om en låda går upp under flytten och föremålen trillar ut. Många företag använder en brun bred tejp och en liknande som den fungerar bra. Det finns också en genomskinlig variant som är bred och stark. Den är toppen om man vill tejpa fast etiketterna med lådans innehåll på. Då ser man innehållet genom tejpen. Förhör dig med flyttfirman om vad de har.

Stora lådor

Det är alltid en fördel att använda lite större lådor vid en flytt. Det får plats mer i dem och det är lättare att organisera. Kanske alla dina prydnadsföremål från en hylla eller ett skåp får plats i en och samma låda som sedan märks med en lapp. Det är alltid viktigt att fylla en låda ordentligt, det förhindrar att sakerna i lådan skramlar och förflyttar sig. För att det ska bli så lätt som möjligt att hitta sina saker efter flytten så sortera dina saker innan du packar ner dem. Lättare också för flyttfirman att se vilket rum en låda ska flyttas till i den nya lokalen eller hemmet. Förhör dig med flyttfirman vilka lådor som finns, och de hjälper dig gärna att packa.