Hur gör du när du ska flytta dina träningsapparater?

Om du har hemmet fullt av träningsapparater som kanske gåband, träningscyklar eller annat, tänk på att på sommaren är det många som flyttar och det är viktigt att planera i tid. Om det nu är fallet och det är en sommarflytt som är aktuellt, då har vi ett par bra tips på hur du kan flytta lite lättare.

Förbered, checka av och gör rent.

Första steget när man ska flytta sin utrustning är att göra rent dem ordentligt och sedan desinficera dem. Det kan verka som en liten sak, men det är viktigt att inte dra med sig bakterier från sitt gamla hem till sitt nya. Sen så är det alltid trevligare med rena träningsapparater som ser nya och fina ut. Torka av dina Yogamattor och andra föremål som används i träningen hemma med en allrengöringsspray. Det är viktigt att man är noga och torkar av överallt på sina apparater. Det är också en fördel om man ska sälja dem att de är fina och välvårdade.

Flytta din Yoga utrustning

När du packar dina tränings saker så är det alltid bra att börja med de mindre sakerna som yoga mattor, handdukar, filtar med mera. Leta upp en låda som är tillräckligt stor och som rymmer allt. Rulla ihop mattorna och knyt något runt och lägg sedan mattan i lådan. Packa sedan resten och fyll med tidningspapper alla tomma hål så det inte ligger och skramlar.

Flytta dina vikter och dylikt

Här är det viktigt att man har lådor som verkligen håller för flytten. Detta är tunga föremål och att få en tyngd på foten kan göra stor skada. Här så använder man mindre lådor, det säger sig nästan själv. En annan smart sak att packa dina vikter i är en vanlig spann med handtag.

 • Packa dina vikter i bubbelplast eller tidningspapper för att de inte ska få märken i sig.
 • Fyll lådan med filtar eller handdukar för att undvika att vikterna flyttar på sig under flytten eller slår i varandra.
 • Håll det till max fyra små vikter per låda, annars så blir det onödigt tungt.

Flytta utrustning

Flytta din träningscykel, ditt gåband eller andra träningsapparater

Eftersom gåband, träningscyklar och andra större apparater väger en del så är det alltid bra att ha en plan på hur man ska flytta på dem. Nedan följer ett par bra tips på hur man kan göra.

Gåband/Löpband

 • Nollställ maskinen och ta bort säkerhetsnyckeln.
 • Slå av maskinen och dra ur kontakten.
 • Raise the walking deck to make it fold against the console and click into place. Många gåband går att fälla ihop. Detta görs nu så att det går lättare att flytta på det.
 • Sätt i säkerhets pinnen säkra allt som är löst.
 • Vira en stor filt rund bandet för att skydda bandet.

Elliptisk cykel (crosstrainer)

 • Börja med att dra ut kontakten. Sedan så skruvas alla delar i maskinen försiktigt isär.
 • Packa alla delar försiktigt i filtar, handdukar eller liknande och märk dem. För att förenkla det hela så finns det kanske lådor som är tillräckligt stora att packa cykeln utan att skruva isär den, fråga din flyttfirma.

Vanlig cykel

 • Man kan vira in sin cykel i en filt eller något annat som kan skydda cykeln under flytt. Är det en elektrisk cykel så glöm inte sladdar och liknande. Kanske de kan läggas i en påse och tejpas fast på cykeln.
 • Lägg någonting under cykeln för att skydda dina golv under flytten.