Bästa tipsen för din vårstädning innan flytten

Bästa tiden att planera en flytt är på våren. Då har förhoppningsvis snön smält undan och vädret blir bättre. Ofta så städar man på våren iallafall och varför då inte slå två flugor i en smäll. Man röjer ofta undan sådan man inte vill ha och då kan man göra sig av med det så man inte behöver ta det med till sitt nya hem. Inte alla tycker att flytta är en enkel sak, många känner oro och stress och det är ingen trevlig känsla. Det är mycket som ska göras, sortera, packa och märka lådorna, städa noggrant och putsa fönster bland mycket annat. För att undvika obehagliga situationer så har vi satt samman några bra tips när man ska flytta på våren. De kommer förhoppningsvis att underlätta flytten när du ser att det går att dela upp det som måste göras på ett enklare sätt.

Förberedelser innan du packar

Sortera och rensa undan

Innan du packar så kan det vara en fördel att göra sig av med de saker som du inte vill ha med dig till ditt nya hem. Nu är den perfekta anledningen att äntligen göra slag i saken, att donera bort det du inte vill ha. Resten kan du få en flyttfirma Stockholm att komma och hämta för dig, de gör sig av med allt på rätt sätt och du får mindre att flytta på. Det känns alltid skönt när man ska packa upp i sitt nya hem.

Organisera en loppis hemma

På våren är det perfekt att göra sig av med sina grejer som man inte vill ha på en loppis. Antingen så kan man boka ett bord någonstans eller så kan man ha loppisen hemma. Det går också fint att lägga ut sina saker på blocket eller loppisar på facebook. Det kan bringa in lite extra pengar till flytten.

Gör rent det du ska packa med dig

När man ska packa ner sina saker från köket så se till att göra rent dem ordentligt innan. Det är riktigt tråkigt att packa upp skitiga glas och andra redskap i ett nytt kök. Detta är en av de viktigaste sakerna och det kan man starta med i god tid. Se till att detta är klart tills flyttfirman kommer.

innan flytten

Det som ska göras efter du har packat

Se till att du har rätt redskap när du ska städa

När du är färdig att packa så är det dags att göra rent. Då är det viktigt att man inte har packat ner allt man behöver till det. Se till att du har saker som klorin, glasputs, bakpulver och vinäger (alternativa och kemikaliefria medel) grönsåpa, skrubbisar, möbelputs, moppar, trasor, dammsugare, borste med skyffel, spann, liten stege eller stol och plast handskar.

Ta ett rum i taget

När man packar är det bra att ta ett rum i taget. Det är lättare att organisera och märka lådorna på detta sättet. Det blir så mycket lättare när man senare ska packa ur, man vet vilket rum som lådan ska till i det nya hemmet. Detsamma gäller när man ska städa. Blir man färdig med ett rum kan man kryssa det på listan som färdigt och då känns det så mycket lättare.

Damma, Tvätta och putsa

Once your items have been prepared and packed in boxes, you can begin to clean your home by dusting, washing, and polishing surfaces, windows, cabinets, etc. You should also be sure to dust all your surfaces, including light fixtures that have collected dust over the years.

När alla dina saker är nedpackade i lådorna så kan du börja att damma, tvätta och polera alla ytor. Viktigt att komma ihåg fönster och alla skåp. Att damma är viktigt, speciellt på platser där lampor och lysrör ska sitta. Där kan det samlas en del damm.